fredag 15 februari 2008

120:-

För denna eminenta summa får man 1 stor förpackning med apelsinjuice, 1 låda vindruvor, 1 paket bregott, lite godis och en plastkasse. Sedan sitter man och undrar varför det går åt så mycket pengar till mat. Man får ju inget för pengarna. Ok, jag hade kunnat köpa koncentrerad apelsinjuice, låtit bli vindruvorna och köpt någon billig frukt i stället. Godiset hade ju också gått att skippa, men det blir inte mycket numera. Godiset gick på 17:-, så det var ju inte den stora delen av kvittot direkt. Nog för att vi oftast köper det vi vill ha, men den här handlingen var mest för att muntra upp en sjukling.

Kort och gott är det bara att konstatera att mat är dyrt och att det inte är någon konst att sänka kostnaderna genom att välja billigare alternativ än godare (för God Morgon Färskpressad apelsinjuice _är_ mycket godare än koncentrat)...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Köp några tygkassar (eller gör själv!), så slipper du lägga 1-2 kr per påse på bara det! Soppåsar kan man köpa betydligt billigare, de finns ju för 20-30 öre/styck i vanlig plastkassestorlek 25-30 liter. (Kan rekommendera Icas egna.)

Brukar kosta några tior per styck och de pengarna sparar man lätt in på några månader, och dessutom sliter det betydligt mindre på miljön att ha några tygpåsar som används år efter år. Den första jag köpte måste vara tio år vid det här laget och "still going strong"!

Fru Krona sa...

Ja, egentligen har jag ju. Både gamla och nya. Tyvärr är disciplinen så dålig att de bara hänger med när det är storhandling. Snålade också den extra kronan på att köpa den nya miljövänliga(re) kassen på ICA. De borde alltid ligga i bilen. Måste bli bättre på det där.

Tack för tipsen :-)