fredag 4 april 2008

Ordning och reda, pengar på fredag...

Så brukar det ju heta, men denna fredag kommer det i alla fall inga pengar vad jag känner till. Det känns snarare som om denna månad (också) bara är ett stort svart hål där pengarna försvinner i ett rasande tempo.

Riktigt så illa som det låter är det inte, men det är en massa utgifter som är av "engångskaraktär", förknippade med barn och det faktum att barn faktiskt växer i ett rasande tempo.

Sängen är redan inhandlad (begagnad och för en bra peng). Skor till två barn blir det nog. Det där med att ärva försvann i och med inhandlandet av vinterskorna, då samma storlek inhandlades till båda barnen. Cykel är iofs inget måste för överlevnaden, men det är klart att barnet ska ha en cykel i rätt storlek. Här funkar däremot arvet fortfarande, så den gamla (redan då begagnade) cykeln går vidare till nästa barn. I övrigt så behövs det andra kläder också, däremot slipper vi inköp av ytterkläder till barnen nu under våren (om de inte drar i väg något förskräckligt på längden förstås).

Våren förknippas också med något högre medicinkostnader, då vi har pollenallergi i familjen. Vi har också ett barn som kommer att behöva mediciner framöver. Hur mycket det kommer att kosta, har jag ingen susning om eftersom vi aldrig har behövt så mycket receptbelagda mediciner tidigare. Det kommer dock att vara en kontinuerlig utgift under en mycket lång tid framöver (frikort?).

Dessutom går renoveringen in i en ny inköpsfas, så där ökar utgifterna. Det är dock sannolikt att de sparade pengarna räcker till hela detta inköp, vilket gör att vi slipper ta av renoveringskrediten just nu. Det känns skönt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt plötsligt är det vår och alla vårjackor och gympaskor är för små. Det är iofs "budgeterat", men det är ändå trist, och dessutom jobbigt att shoppa med tre barn *pust*. Vilken gnällspik man är då, vi får göra det till en utflykt ... :-D.

Fru Krona sa...

Jo, vi har också utrymme för att köpa barnens vårkläder, men precis som du säger så känns det som ett helt företag att genomföra det. Dessutom brukar man ju inte vara direkt ensam i affären ;-)

Hmmm, utflyktstänket är bra, så det kanske jag kan köra med mina två så får vi skor _och_ glada barn :-)