tisdag 8 april 2008

Aktiedirekt eller Aktiespar?

Eftersom jag funderar på att handla aktier med relativt små belopp, så börjar det kanske bli dags att lämna Nordnet till förmån för något billigare.

Nu vet jag ju att det finns väldigt mycket kunnande där ute och slänger därför ut frågan till er. Var ska jag placera depån och varför? Även andra ställen kan vara aktuella om ni har några tips och råd att komma med :-)

4 kommentarer:

Gustav sa...

Jag ser fram emot de svaren. Jag planerar nämligen själv att öppna en depå i antingen Aktiedirekt eller Aktiespar vid sidan om min depå i Swedbank. Swedbankdepån är nämligen för dyr för mindre affärer och jag har ofta avstått från mindre, kortare placeringar just pga courtaget.

Prismässigt är Aktiedirekt och Aktiespar likvärdiga, men vilka är bäst? Jag vill ha svar nu! ;)

Per Penning sa...

Jag har Aktiedirekt och är nöjd med det. :)

Fru Krona sa...

Man kanske inte ska göra det mer komplicerat än så ;-) Det viktiga kanske är att det är billigt och att man tar tillfället i akt och kommer igång någon gång :-)

/Fru Krona

Anonym sa...

Jag har aktiespar.se och är nöjd med det. Har inte märkt några direkta nackdelar. Vet inte något just om Aktiedirekt. Inlåningsräntan skiljer sig mellan de två: aktiespar 1,4 % aktiedirekt 1,6 %. Aktiespar tar 99 kr för ifylld K4-blankett, Aktiedirekt kostar 199 kr.