fredag 21 december 2007

Upp eller ner?

Den stora frågan för dagen, när man läser på olika tidningars ekonomisajter, verkar vara börsens utveckling under 2008. Ska den gå upp, eller ska den gå ner. Det verkar ju solklart och alla är eniga också, eller? Det känns mest som om ingen är enig. Alla ska ha sin egen åsikt. Hur ska man någonsin kunna lära sig något som är så oexakt. Det är ju bara spekulationer hela tiden.

Den här månaden är faktiskt lite speciell. Detta är nämligen den sista månaden som det kommer att gå pengar från mitt konto och till CSN. En skuld försvinner och det känns himla skönt. Visserligen har ju inte månadsbeloppet varit särskilt högt det här året, men ändå så blir det ju en hel del pengar när man slår ihop det. Pengar som nu kan användas till att amortera på andra lån, eller att investera och spara.

Kikade in på mina fonder förut och den tidigare så trevliga läsningen känns ju inte särskilt trevlig just nu. Från att ha legat på ett hyfsat plus, så har de ju backat en hel del de senaste månaderna. Det ska bli spännande i årssammanställningen att se om det är ett faktiskt minus eller om de fortfarande ligger lite grann på plus.

Förutom budgeten som det är dags att göra, så ska jag också börja samla på bra spartips. Bra tips av stort och smått mått, som kan hjälpa till att få bättre struktur och ordning, samt helt enkelt mer pengar över i slutet av varje månad.

1 kommentar:

Miss Millionairess sa...

Ah lyckos dig som antligen ar av med ditt CSN! Jag kan inte vanta pa den dagen...

Nar det kommer till borsen - vem vet?? Som du sager verkar ingen egentligen vara enig om nagot forutom att det troligtvis blir ett valdigt svangigt ar...