torsdag 20 december 2007

Nu har räntan nått toppen

Eller har den det egentligen? Nu känns ju räntan lika oförutsägbar som börsen, men 4% i reporänta är väl inte på något sätt högt? Vad jag vet så är nog 4% att betrakta som en hyfsat låg ränta. Men det är klart att det vore bra om räntetoppen var nådd, om man ser till alla de som sitter med stora lån. Det går ju tydligt att se att kostnaderna för alla typer av lån ökar. Totalt blir det ganska stora och dryga summor varje månad. Även för den som sitter med goda, eller till och med mycket goda marginaler, så ökar ju ändå kostnaderna för varje månad. Och precis som med alla andra utgifter som ökar, så brukar det ju leda till att man måste dra in på något annat för att få plus och minus att gå ihop.

Artikeln om "räntetoppen" finns att läsa här: http://www.e24.se/samhallsekonomi/sverige/artikel_156865.e24

Förutom att det snart är jul och pengarna bara flödar ut ur plånboken, så börjar det väl vara hög tid att lägga en budget för nästa år. Det sker ju trots allt en del förändringar vad gäller olika utgifter. Vissa kostnader kommer att öka nästa år och andra kommer att minska. Säkert blir det så att det blir plus minus noll i slutänden i alla fall, men det kan ju vara kul att se om det går att dra in på några kronor här och där för att kanske lyckas satsa lite pengar på ett långsiktigt sparande på börsen.

Men först ska jag försöka ta mig igenom julen och de sista dagarna på jobbet innan det är dags att vara lite ledig. Det behövs. Med lite ledighet kommer kanske lite tid att se över ekonomin. Hur det blir med det, det återstår att se.

Inga kommentarer: