torsdag 13 december 2007

Lyxfällan ikväll

Läste just att det är säsongens sista avsnitt av Lyxfällan ikväll. Det tycker jag är lite trist, eftersom jag gillar att kolla på programmet. Det är ju otroligt pressat, förutsägbart och vinklat, men på något sätt blir jag ändå lockad av att se hur/om det löser sig för familjen. Det tråkiga är ju egentligen att man aldrig får se om förändringen blir bestående eller om någon trillar dit igen.

Fast det är kanske tur, med tanke på hur känsligt det här med ekonomi verkar vara. Det känns nästan som om familjerna som är med i Lyxfällan, på något sätt blir brända för en mycket lång tid framöver. Varför är det så känsligt med just ekonomi? Det kan ju knappast komma som en chock att det finns människor som lever över sina tillgångar och som kanske inte är så duktiga på att ha struktur i sin ekonomi. Eller är det bara så att vi är rädda för att själva hamna i samma situation och att det därför är ok att man spottar lite extra för att på något sätt försöka skydda sig själv?

Hur som helst så ska det bli spännande att se kvällens avsnitt. Ekonomi upprör. Ekonomi fascinerar. Tänk om vi kunde bli lite mer öppna med ekonomi i största allmänhet. Varför måste det vara så dramatiskt?

Inga kommentarer: