fredag 20 mars 2009

Försäkringskassan igen =)

Idag kan vi läsa t ex här hur fantastiskt det där dagisintyget har visat sig vara. Det skapar extra administration (för att inte tala om frustration) på alla håll och kanter och vad det verkar så har det inte ens önskad effekt. Eller det kanske det har, det är bara det att kostnaden är väldigt hög?

En fråga: vilket fusk är det dagisintyget ska stoppa? Det stoppar det fusk som varit med föräldrar som har anmält och tagit ut VAB trots att barnet har varit på dagis/i skolan. Hur stort har detta fusk varit, i kronor och ören räknat?

Intyget stoppar inte de föräldrar som stannar hemma och VAB:ar med ett barn som inte är sjukt. Hur stort har detta fusk varit, i kronor och ören räknat? Detta fusk stoppas rimligtvis med läkarintyg från första dagen (bevare mig väl).

Intyget stoppar inte heller de föräldrar som jobbar hemma, samtidigt som de tar ut VAB oavsett om barnet är sjukt eller inte. Hur stort är detta fusk, i kronor och ören räknat? Hur kommer man till rätta med detta fusk?

Det finns säkert ännu fler fuskscenarion och det skulle faktiskt vara intressant att veta vilka dessa är och hur mycket alla dessa kostar. Dessutom skulle det vara intressant att se uträkningen (den i beslutsunderlaget) på det dagisintyg som vi faktiskt har idag. Hur mycket fusk (i kronor räknat) stoppas med intyget och vad kostar det (inte bara kostnader hos Försäkringskassan då).

Fortsättning verkar följa... =)

Inga kommentarer: