söndag 18 maj 2008

Barnens aktiviteter

Nu är det ju självklart att man kan välja billigare och dyrare aktiviteter till sina barn. Jag ska väl vara innerligt glad att barnen inte spelar hockey eller rider, för vad jag har förstått så är dessa sporter relativt dyra att utföra. Dessutom är inte mina barn så stora att de har några direkta "krav" på aktiviteter. Ändå sitter vi här och betalar en hel del pengar till just aktiviteter.

Liten har fått aktiviteter för 550:- denna termin. Stor har spenderat hela 3 000:- och då är inte "utrustningen" medräknad. Nu är det inga stora materialsporter det gäller, men det har säkert gått åt några hundralappar till till utrustningen. Tillkommer gör också transporter till och från aktiviteterna. Det går alltså åt ett antal tusenlappar per termin till barnens aktiviteter. Det är inget fel med det, familjen Krona har råd att betala dessa aktiviteter (i alla fall just nu). Ändå är det inga särskilt märkvärdiga aktiviteter.

Det är nyttigt att summera olika poster i sin ekonomi för att få lite perspektiv på saker och ting. Saker som egentligen är uppenbara, men som det är lite för lätt att ta för givet när man har en bra ekonomi :-)

Inga kommentarer: