måndag 13 oktober 2008

Dyrare huslån

Det kommer kanske inte som någon chock för de flesta att boräntorna har ökat, inte för oss heller. Räntekostnaden för våra huslån har gått upp med ca 1 800:- per månad sedan i januari. Skulden för dessa lån har under samma period minskat med dryga 10 000:-. Tilläggas kan att en del av kostnadsökningen beror på att bindningstiden har gått ut för ett lån som hade drygt 3% i ränta och att den räntan nu ligger rörlig. Kostnaden är också utan skatteavdrag.

Vi har ytterligare ett huslån som inte är medräknat ovan, som kommer av renoveringen. Det är en bokredit, där man endast betalar för det som utnyttjats. Räntan på den är rörlig och uppgår i dagsläget till ca 1 000:- per månad.

Det kanske är dags att fundera ytterligare på att genomföra den där jämkningen som jag pratade om i början på året och som bara är en i raden av saker som jag borde ha gjort något åt för länge sedan.

1 kommentar:

tinajo sa...

Du kan ju jämka en del i alla fall. Hade vi haft större lån (vi bor ju i BR som inte var så dyr) så hade jag också jämkat, men som det är nu väntar jag hellre på skatteåterbäringen i juni. Det blir en rolig klumpsumma (visserligen till usel ränta) att få i semestertider! :-)